NuffnangX

Search This Blog

Daisypath - Anniversary

~ Hey, It's Me! ~

My photo
Petaling Jaya/Gurun, Selangor/Kedah, Malaysia
seorang isteri kepada jejaka kacak (amboi, puji hubby sendiri la plak!), Mama kepada 3 orang anak, macam kembar dah depa bertiga....hihihi....love them so much!

~ My Lovely Friends ~

Thursday, November 20, 2014

SAAT DIIJABKABUL : 4 TAHUN SUDAH!


Salam semua,


Alhamdulillah genap 4 tahun usia perkahwinan kami hari ni.
Dikurniakan 3 orang cahaya mata
2 puteri dan 1 putera
penyeri rumahtangga kami.

Hadiah ulangtahun dah dpt semalam
mr. Hubby siap2 bg lepas blik keja
suruh try ja
tp xckp pun tu hadiah
kikiki...

Kan aku dah cakap
surprise mr. Hubby
memang lain daripada yang lain
Xdijangka dapat hadiah 
Terima kasih, sayang!

Terima kasih jadikan ma tulang rusuk kiri kamu!
Moga berjumpa kita di sana nanti
menjadi bidadari utk B di sana juga..
amin...





Tuesday, November 18, 2014

Dengarlah Bintang Hatiku - Demeises



Dengarlah bintang hatiku aku akan menjagamu
Dalam hidup dan matiku hanya kaulah yang ku tuju
Dan teringat janjiku padamu suatu hari pasti akan ku tepati

Aku akan menjagamu semampu dan sebisaku
Walau ku tahu ragamu tak utuh
Ku terima kekuranganmu dan ku tak akan mengeluh
Karna bagiku engkaulah nyawaku

Dengarlah bintang hatiku aku akan menjagamu
Dalam hidup dan matiku hanya kaulah yang ku tuju
Dan teringat janjiku padamu suatu hari pasti akan ku tepati
Aku akan menjagamu semampu dan sebisaku
Walau ku tahu ragamu tak utuh

Ku terima kekuranganmu dan ku tak akan mengeluh
Kerna bagiku engkaulah nyawaku
Aku akan menjagamu semampu dan sebisaku
Walau ku tahu ragamu tak utuh

Ku terima kekuranganmu dan ku tak akan mengeluh
Kerna bagiku engkaulah nyawaku
Aku akan menjagamu semampu dan sebisaku
Walau ku tahu ragamu tak utuh

Ku terima kekuranganmu dan ku tak akan mengeluh
Kerna bagiku engkaulah nyawaku
Kerna bagiku engkaulah nyawaku



Sunday, November 16, 2014

XTVT TAMAN : KACAU BUBUR ASYURA

Salam semua,

Semalam geng-geng taman
selesai buat projek
kacau bubur asyura

Semuanya bermula daripada
whatsupp geng Super Ladies
masing-masing dok teringin
nak buat bubur asyura ni

Alhamdulillah semuanya dah selesai
aku xdapat join pun
hantar wakil ja
Mr. Hubby je la yg p mengacaunya pun

Ok pic2 ni semua
daripada whatsupp Super Ladies




Inilah hasil daripada 
kacauan kaum bapa
Geng Super Ladies
beli barang n prepare bahan-bahan
sedap baq hang!





PROJEK HOMEMADE AISKRIM


Salam semua,
Selamat berhujung minggu..
tapi org Kedah
dah mula kerja arini....

Kali ni nak habaq kat angpa
minggu ni 
xmembaking tapi
buat aiskrim homemade ja
asalnya request daripada 
Kakak Bambam

tapi Mamanya asyik hold ja kan
buat2 sibuk
tapi balik kerja
ari Khamis Mr. Hubby dah siap beli brg2

Mr. Hubby kalau nk request apa2
memang dia study dulu
brg apa yg nak beli
apa gunanya brg tu....

Sebabkn bahan2 pun dah sedia ada
malam Jumaat tu
mulakan projek
xsusah mana pun
kali ni plak guna produk
TEPUNG KEK SEGERA FARIN
lagilah senang

sebelum2 ni aku guna
resipi guna coffemate
guna pakai resipi yang simple2 ja
sesuai dgn bajet
hihihi

Nila hasilnya.....
Ice cream Strawberry with Chocolate Chip
yummy3x...










Sunday, November 9, 2014

KEK COKLAT LEMBAP MELELEH!



Salam semua,


Malam semalam berkobar-kobar
hati ni nak membaking kek..
tambah pulak
Kakak Bambam
selalu je request nak makan kek

Kebetulan minggu ni
xda nak ke mana-mana
jadi projek membaking pun on la...


Tapi projek ni
dimulakan bila
anak2 semua dah tido
hanya ditemani Mr. Hubby
aku pun kasi gerak projek....

Meh kita cuci mata
dengan projek
KEK COKLAT LEMBAP MELELEH
di kala hening malam...

Hasil projek
telah di rasa oleh
rakan-rakan ofis
pengasuh anak-anak aku...












Sunday, November 2, 2014

MY BISNES : TEPUNG KEK SEGERA FARIN

Salam semua,

Kita dah masuk bulan November pun kan...
Sekejap ja masa kita berlalu...
Xda apa sangat aku nak cerita ni...
Bulan ni bulan cinta untuk kami...
hihihi..
Yang tu nantilah kita cita ya...
Surprise pe la nak buat kali ni
selalu ja xmenjadi...
Korang semua ada idea?
Mai kongsi dengan ceq...
hihihi...



Ok kali ni nak bgtau kat angpa semua
Stok tepung kek segera sudah kembali semula
sesiapa yang nk order tu 
macam biasalah
mai pm/whtsup/wechat kat no aku ye
0192892316
korang nk emel pun boleh ja 
norzaimahnasir@gmail.com
xpun leh tgk page aku yang xseberapa tu
https://www.facebook.com/SZFamili/

Kali ni ada produk baru
Mai kita tengok senarai ya

KEK CHEESE LELEH PERISA PANDAN
KEK CHEESE LELEH PERISA STRAWBERI
KEK CHEESE LELEH PERISA TIRAMISU
KEK CHEESE LELEH PERISA COKLAT
BROWNIES COKLAT
KEK PELANGI/RAINBOW

Dah tu angpa semua
apa tunggu lagi
cepat2 order ya
sebelum kehabisan stok pulak
rugi tau xcuba
sekali cuba berkali2 nak cuba...

Korang order 10 pek ke atas 
boleh bagi harga borong...
Yang dok area Gurun/SP
nak COD pun boleh
kami kat Gurun ja....
hihihi...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...