NuffnangX

Search This Blog

Daisypath - Anniversary

~ Hey, It's Me! ~

My photo
Petaling Jaya/Gurun, Selangor/Kedah, Malaysia
seorang isteri kepada jejaka kacak (amboi, puji hubby sendiri la plak!), Mama kepada 3 orang anak, macam kembar dah depa bertiga....hihihi....love them so much!

~ My Lovely Friends ~

Tuesday, August 24, 2010

I'D COME FOR YOU



I'd come for You  by Nickelback



Just one more moment, that's all that's needed.

Like wounded soldiers in need of healing

Time to be honest, this time I'm pleading

Please don't dwell on it, cause I didn't mean it



I can't believe I said I'd lay our love on the ground

But it doesn't matter cause I

made it up. Forgive me now

Everyday I spend away my souls inside out

Gotta be some way that I can make it

up to you now, somehow.



By now you know that

I'd come for you

No one but you, yes I'd come for you

But only if you told me to

And I'd fight for you

I'd lie, it's true

Give my life for you

You know I'd always come for you



I was blindfolded, but now I'm seeing

My mind was closing, now I'm believing

I finally know just what it

means to let someone in

To see the side of me that no one does or ever will

So if you're ever lost and find yourself all alone

I'd search forever just to bring you home,


Here and now this I vow

By now you know that

I'd come for you

No one but you, yes I'd come for you

But only if you told me to

And I'd fight for you

I'd lie, it's true

Give my life for you

You know I'd always come for you

You know I'd always come for you



No matter what gets in my way

As long as there's still life in me

No matter what, remember you know

I'll always come for you



Yes I'd come for you, no one but you,

Yes I'd come for you

But only if you told me to



And I'd fight for you

I'd lie, it's true

Give my life for you

You know I'd always come for you



No matter what gets in my way

As long as there's still life in me

No matter what, remember you know

I'll always come for you

I'd crawl across this world for you

Do anything you want me to

No matter what, remember you know

I'll always come for you

You know I'll always come for you




Lagu ni mengisahkan tentang kasih sayang....sebenarnya apa yang aku suka pasal lagu ni ialah kerana video klip itu sendiri.  Ia mengisahkan kasih sayang seorang bapa kepada seorang anak perempuan yang sedang remaja.  Biasala peringkat umur macam ni sedang berjinak-jinak dengan alam percintaan. Kisahnya Si Bapa baru balik dari membeli barang2 untuk makan malam.  Sampai je kat pintu rumah Si Anak Perempuannya dah bersiap untuk keluar & Si Bapa cuba menghalang kerana nak makan malam bersama2...Tapi Si Anak tetap berdegil & sampailah kawan Si Anak ni....seorang lelaki...bofren Si Anak la tu...Si Bapa cuba menghalang lagi...tapi xberjaya...dalam hatinya risau dengan keselamatan anak gadisnya. Yela waktu malam & bersama kawan lelaki pulak tu...Si Bapa tetap menyiapkan makan malam & berharap anaknya akan pulang. Cekal sungguh hati Si Bapa menunggu anaknya sambil tu dok tengok HP kalau2 anaknya akan call....hampanya hati seorang Bapa.  Scene yg len plak Si Anak & Bofren...mula2 mereka ronda2 dengan kereta...tiba2 Si Bofren plak membawa Si Anak ke tempat yg sunyi...Si Anak ni sangat xselesa...Si Bofren cuba berkelakuan xsenonoh dengannya. Tapi cuba ditolak dengan baik oleh Si Anak. Tiba-tiba Si Bofren tidak dapat menahan perasaanya dia berkeras dengan Si Anak. Si Bofren berkelakuan kasar dengan Si Anak dan Si Anak cuba melepaskan diri.  Dalam kekalutan tu Si Ank teringat Kod Kecemasan antara dia dengan Si Bapa. Si Anak hantar kod tersebut kepada Si Bapa. Bila je Si Bapa tengok kod tu Si Bapa dah tau ada yg xkena dengan anaknya. Apa lagi dengan sepantas kilat Si Bapa mencari anaknya & menyelamatkan maruah anaknya itu.

Ok, korang bolehla tengok video klip lagu nanti ye...sebab aku malas nk download kat sini...asyik xleh nk masuk je.

Betapa besarnya pengorbanan ibu bapa kat kita semua.  Ibu Bapa kita sanggup buat apa sahaja sehingga sanggup mengorbankan nyawa, harta & segala-galanya. Hargailah pengorbanan mereka. Jasa mereka tidak akan dapat kita balas seperti apa yang mereka berikan pada kita.  Sayangilah mereka sehingga akhir hayat mereka. Mereka xmengharapkan wang ringgit cuma sekeping hati yang menyayangi mereka dengan sepenuh hati....




Sunday, August 22, 2010

HEPI BESDAY


Mohammad Syarozi bin Shahid

Arini genap umur en tunang 24 tahun....jatuh plak pada bulan Ramadhan.... moga dirimu mendapat barakah jua.....dah 2 tahun besday en tunang jatuh time bulan pose....dah 2 tahun gak xdapat sambut sama2 kan....yela kita kan berjauhan...tapi walau jauh di mana dirimu berada, dirimu sentiasa dekat dalam hatiku.....moga dirimu success dalam kerjaya, bahagia bersama family dan diriku.....semoga ditetapkan hati kita untuk menyemai kasih sayang & kebahagian kita bersama.....arini gak ari last en tunang menghadiri Kursus Perkahwinan  kat SP....dengar betul2 tau.....ilmu tu utk kita guna bagi membina rumahtangga kita nanti....semoga dirimu akan menjadi seorang suami yang bertanggungjawab, penyayang & menjadi pembimbing rumahtangga kita nanti....InsyaAllah....amin.....

Wednesday, August 18, 2010

DUGAANKU

Memang dugaan la Ramadhan kali ni....hehehe....alkisahnya dari smlm lg....ak dgn kgkwn bercadang berbuka pose kat luar....destinasinya hanyalah kat MAKSU CORNER...kat TM je pn...tp memandangkan ari keja kena la rush kn....nk tunggu scan tgn (kat tmpat korg mesti panggil punchcard kn) pn punyala pjg bebenor nk smpai turn...ish3...sume pakat nk balik kn....lepas scan dah appear ready ak pn pe lg...memanjangkanlah langkahku untuk ke stesen bas kat seberang opis ak ni....tp sebelum tu dah mesej kat kwnku Ijan klu lmbat akn roger dia amik ak...hehehe....alhamdulillah bas arini sgtla awal...tp yg xbest jalan sgtlah jem....huhuhu....yg penting ak dpt duduk..yeah...sampai je kat stesen bas umah ak hujan plak....sebenarnya gerimis je....dengan tenang ak pn redah je la...ak mmg jenis xretila nk smpn payung lipat tu dlm beg...klu hujan pn mesti bw pyung besar tu....xpayahla risau klu angin bertiup kencang pyung ak tu jahanam...heheheh....semakin mghampiri rumahku hujan pn semakin la lebat....dalam hati berdoa ak smpai cpt kat umah...mmg langkah seribu la...kalau berlumba mesti ak menangla...hehehe...akhirnya ak sampai umah dengan basah kuyup....bgtau mak ak buka kat luar & terus bersiap sbb kul 1830 dah kena ada kat MAKSU CORNER....ak g tumpangla keta Ijan (kawanku dari zaman tabika KEMAS lg...hehehe....).sampai je tggu kgkwanku yg lain mbawa bekalan masing2...bila tgk juadah tu macam xpayah order dah kat MAKSU...layan je la juadah yg sgtla byk tu...kekeke....tp kami orderla gak...sbb xpayah risau tukang menghabis rmai...hahaha....kn membazir tu amalan syaitan...hihihi...lepas berbuka adalah discussion ckit utk wat MAJLIS BERBUKA PUASA yg rasmi ckit....tugas tu dah diberi kpd Ijan tuk settlekn....cayok3 Mama Ijan...hehehe...31hb Ogos nnt akan bertemu semua kwn2 sek ku itu...seronoknya!!!!.....lepas tu settle plak butir-butir peribadi utk REUNION KE3 kami di KK thn depan....hehhe...tu blum lak persidangan utk siapkn jersey futsal la....t-shirt reunion lg...mcm2 wo....balik umah je kepala ak dah wink wink (penin dah ni...kena hujan td kot). pe lg trus masuk tido....sgt lena smpaikn lupa nk bgun sahur & nasib baik xterlajak lewat utk bersiap ke ofis ku.....aduh, letihnya....

Lepas bersiap memulakan rutinku ke stesen bas....dari kejauhan ak dah nmpak ada bas dah berlalu pergi...hhhmmm....ak pn tggula bas lepas tu...tggu pnya tggu adalah bas dlm 0715...nekla dgn harapan smpatlah ak smpai ofisku...alih2 smpai kat depan balai polis TM, bas tu trus berhenti...pemandu bas kata bas rosak.....adeh.....dahla lewat ni....setelah berfikir sejenak & ditambah lak nk tggu bas len akan memakan masa & memerahkn punch ak (walaupn ak kn scan tgnku) ak pn menahan teksi....time tu dah kul 0730....redah je la kn....nasib bek ada jiran ak pn 1 jln dgn ofis ak...dia pn join ak sekali...lehla kgsi2 dgn ak....alhamdulillah ak sempatla smpai kat ofis tnpa memerahkan kedatangan ku arini....yeah....ak plak dok kat opis ni dgn kepalaku yg tgh wink wink.....huhuhu.....

Tuesday, August 10, 2010

SHOPPING VOL. II

seperti yg ak cite kat entry yg lepas......ak br je smpai mlm semalam....ak btolak dari KL ari jumaat smpai kul 4 pg kat SP....en tunang ambik ak dr stesen bas ke umah family en. tunang kat KKM....1 hari dok umah en tunang...mlm tu bertolak lak ke umah Kak Cik kat UUM....umah kakak en tunang....bertolak kul 8 mlm....otw singgah kat R&R Gurun bli KFC untuk anak2 Kak Cik....mak en tunang pn ikut sekali....seronok sungguh echa tunggu cik bojie & opah dtg umah....hehehe....soknya lepas sarapan btolak ke Padang Besar.....destinasi utama kami....hehehe...tp otw tu singgah kedai emas bli rantai tangan untuk hantaran nnt....kemudian singgah lak kedai perabot....lepas cuci  mata kami teruskan perjalanan....saujana mata memandang tgk ladang tebu kat Felda Chuping.....mmg luas...tp dah x seluas dulu....dah bcmpur lak tanaman getah & kelapa sawit....sampai je kat Padang Besar parking lak susah nk cari...kami g ari Ahad kn....mmg penuh la umat manusia kat sana...sabar je la....kekeke....pusing pnya pusing dpt jua akhirnya....trus mulakan program shopping kami....first p bli kad kawin kami..mmg cr yg plg murah .....setelah tawar menawar dptla hrga yg rendah...best kat sni leh tawar menawar....kami tinggal brg kat sana cr lak bunga telur majlis umah ak...susah tol cari warna peach ni....akhirnya ambil je la warna oren lembut....stok plak xbyk...tpksa cmpur dgn warna cream....huhuhu....xpela....dah penat merayap prut lak dah berkeroncong.....g la mkn dulu....en tunang belanja....mmg kebuluran msg2...licin ikan siakap steam kami kerjakan....dah kenyang smbg lak shopping periuk belanga....hehhe...penuh xhengat la keta wira en tunang.....hahha....kami borong smpai org kedai men letak je harga.....dapat hrga murah lg....rezeki kami la kot....kekekeke....pulang dgn keta yg penuh...singgah lak tepi jalan bli jagung bakar manis taiwan....mmg sedap...wangi lak...mmg menaikkan selera.....mak en tunang borong sume jagung mentah....hehehe....mmg untung la mkcik kedai tu....blik umah Kak Cik....kami rehat....kul 8mlm btolak blik SP....smpai kul 10 mlm....sok pg lak btolak nk blik....ak dgn en tunang settlekn andaman kami...lepas tu g hantar kad kawin kami untuk cetakan plak....lepas tu en tunang belanja mkn KFC....kemudian g stesen bas bli tiket blik KL....dpt tiket kul 4ptg....sementara tggu tu p kedai hardware utk brg2 umah sewa kami....sedihnya xsempat g AS g tgk umh sewa kami.....huhuhu....kul 4ptg btolak smpai KL kul 10mlm...abah ak amik kat Jln. Duta.....ni la alkisah shopping xhengat...kekeke....

P/S : nk ambil kesempatan ni nk ucapkan salam ramadhan wat sume umat Islam....mohon ampun & maaf sekiranya diri ini pernah terkasar bahasa....moga bulan Ramadhan kali ni penuh dgn keberkatanNya....amin....











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...