NuffnangX

Search This Blog

Daisypath - Anniversary

~ Hey, It's Me! ~

My photo
Petaling Jaya/Gurun, Selangor/Kedah, Malaysia
seorang isteri kepada jejaka kacak (amboi, puji hubby sendiri la plak!), Mama kepada 3 orang anak, macam kembar dah depa bertiga....hihihi....love them so much!

~ My Lovely Friends ~

Monday, November 15, 2010

MAJLIS BERKAMPUNG

Mungkin ada yang xtau apa majlis ni kan...majlis ni dibuat untuk membahagikan kerja-kerja time kenduri aku nanti supaya majlis aku nanti berjalan lebih lancar la. Aku memang duduk kat kawasan bandar tapi semangat gotong-royong tu masih ada sampai sekarang. Majlis aku nanti pun kami masak secara beramai-ramai. Meriahla nanti kan. Dapatla merasa suasana macam kat kg kan. best tau... Kawasan rumah aku ni memang ada persatuan penduduk dan persatuan ni pun baru je didaftarkan. Banyak kelebihan leh dapat terutamanya time kendurila. Xdela terkejar-kejar nk cari orang sewa khemah, kerusi meja semua tu. Semua dah disediakan. Semua keperluan untuk kenduri memang dah tersediala. Majlis ini diadakan pada 13 November 2010 (Sabtu) jam 9.00 malam. Masa ni pun kami masak ramai-ramai. Majlis ni dipengerusikan oleh Pengerusi persatuan penduduk kawasan umah aku. Bincangkan pasal menu kenduri nanti & pembahagian kerja-kerja pada hari kenduri nanti. Setiap kerja tu akan ada ketua untuk memantau keperluan time hari itu nanti. Xdela kelam kabut sangat kan. Alhamdulillah malam tu kira-kira 100 orang datang ke rumah untuk menghadiri majlis tersebut. Semua berjalan lancar dan InsyaAllah untuk majlis aku nanti akan selancar ini juga. Amin.....

Sebenarnya pagi tu aku dengan en tunang ke Nur Nilam Sari nk g last fitting baju2 kami. Minggu depan je majlis kan. Bila dah settle semua kat sana kami p la makan kat nasi briyani. Lepas tu bertolak pulang tapi singgah ke Sunway Pyramid nk settle beli barang-barang kami. Macam biasala kalau shopping dengan en tunang memang sangat lama la. hehehe.... Merayapla kami kat shopping kompleks tu seharian. Akhirnya dapatla barang yang kitorang cari tu. Kemudian g makan kat Kenny's Rogers. Nak balik pulak xjumpa lif yang sepatutnya ke tempat letak kereta kitorang. hahaha.. Memang berpusingla kitorang dalam Pyramid tu. adeh....kaki dah sakit tahap gaban dah ni.  Perut yang dah terisi tu pun dah kembali lapar kembali. hehehe...Last2 jumpa gak lif kitorang tu. Lama gakla tunggi lif tu. Akhirnya bertolak pulang ke rumah aku. En tunang pulak bertolak ke rumah Abg Din di Puchong. Aku pulak bertungkus-lumus di dapur membantu menyiapkan hidangan majlis berkampung kat rumah aku sebelah malamnya. Hujung minggu yang memenatkan tapi seronok sangat!!!!....

Monday, November 8, 2010

MY LOVE


Love is that beautiful stream of emotions
Which flows from one heart to another
It is a language that heart use,
to speak to each other

Love is a wonderful breeze,
It comes on its own
It is by far the most powerful bond
As history has truly shown


Thursday, November 4, 2010

FOR THE REST OF MY LIFE

I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And theres a couple words I want to say
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO
And theres a couple word I want to say
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart

Artist: Maher Zain
Album:
Thank You Allah



Wednesday, November 3, 2010

KHABAR DARI ALOR SETAR

Semalam saja la mesej en tunang sebab memang tau en tunang outstation kat Terengganu.  Selalu en tunang akan call aku sebab waktu malam ni dia agak free. Tapi semalam en tunang xcall pn. Aku pun gatal la tgn nk mesej...en tunang reply mesej tgh on the way balik Kedah. Hati dah rasa nak seriau la...rupa-rupanya rumah sewa kat AS sana dah naik air bah....terus teringat barang-barang perabot yang kami dah beli aritu...memang dugaan sungguhla...lagi 2 minggu je ni....Ya Allah kuatkan la semangat kami berdua.... en tunang terpaksala drive balik dari Terengganu ke Kedah....balik je kena harung banjir plak...memang sangat penat. Sampai je kena dok kat ofis...dah xleh nak masuk umah...air nek paras tingkap...memang xdptla nk selamatkan apa-apa...

Ya Allah minta-mintala time majlis kami kat Kedah nanti cuaca dalam keadaan yang baikla...Kengkawan sume doakan kami ye....

update : air dah surut...semalam en tunang dah balik umah & mengemas umah....alhamdulillah...xde la en tunang bermalam di ofis lagi...

Monday, November 1, 2010

BERJIMBA-JIMBA LAGI!!!!!!

Ni kisah aku jalan-jalan cari makan dengan kengkawan sek aku. Kali ni kitorang g makan kat sebelah Restoran Saba iaitu Restoran Ariana. Kitorang ni selagi ada kedai baru je mesti nak try. Nasib baik sebelah Ariana tu Secret Recipe, kalau x mesti hujung bulan depan pun kitorang bertapa kat CBD Perdana, Cyberjaya. Gila makan tol la kitorang ni...hahahaha. Macam biasa lepas habis keje ari jumaat tu kami pun bertolak la. Kali ni kami g 2 keta. Yaya, Surati & Tasha join sekali. Tapi Cik jue plak xdpt ikut. Sayang sekali dah la ni last aku leh bjimba-jimba sebagai orang bujang...hehehe...kacau tol la Cik Jue ni. Kami sampai kat restoran kira-kira jam 8 lebih. Almaklumlah kesesakan lalu lintas kat LDP tu, memang menguji kesabaran sungguh. Nasib bek Ijan kuat semangat...hehehe..Sampai je kat restoran dapat menu terus je order la kan. Masing-masing dah kebuluran. Kami order Mix Pizza, Pepperoni Pizza, Chicken Grill (masing-masing kena tipu, rupa-rupanya ni burger yang isinya adalah chicken grill...hehehe) Fish O Fillet, French Salad & macam biasala kalau masakan arab ni xsah kalau xde air Babrican. Aritu ada perasa Rasberry & Strawberry je...huhuhu... layan je la.... Tengah sedap-sedap makan sos cili kami habis la plak (memang dorang bagi yang dah nk habis pn..huhuhu) Bila minta lagi kata dah habis. Xpuas hati btul la. Kitorang mintak at orang lain plak. Pun kata dah habis. Agaknya dah banyak kali kami minta dorang pn beli lah 1 botol untuk kami....hehehe... teruk betul servis dia la.... Kitorang sume sependapat nila la kali terakhir kami makan kat sana. Tula gatal sangat nak rasa pizza arab....hahaha....

Lepas selesai kat restoran kitorang pun g ronda-ronda kat Putrajaya. Alang-alang dah dekat tu kan. Kitorang pun jarang-jarang gak nk sampai. Kitorang bergambar kat Dataran Putrajaya berlatarbelakang bangunan Jabatan Perdana Menteri & Masjid Putra. Lepas puas bergambar kat situ kitorang bergerak ke Jambatan Wawasan plak. Sampai sana dah ramai la yang sedang bergambar terutamanya jurugambar-jurugambar profesional. Kitorang pun xmelepaskan peluang merakamkan saat indah kat sana. Korang layan je la pose-pose menarik kitorang ye....hehehe....



Air Babrican





Mix Pizza

Fillet O Fish

Pepperoni Pizza

Chicken Grill
depan Masjid Putra





Sue- Tasha - Yaya - Ijan - Tip - Zai


JPM

lentok-lentok gitu.....hehehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...