NuffnangX

Search This Blog

Daisypath - Anniversary

~ Hey, It's Me! ~

My photo
Petaling Jaya/Gurun, Selangor/Kedah, Malaysia
seorang isteri kepada jejaka kacak (amboi, puji hubby sendiri la plak!), Mama kepada 3 orang anak, macam kembar dah depa bertiga....hihihi....love them so much!

~ My Lovely Friends ~

Monday, June 15, 2015

SAYONARA MAK TEH NONI & FAMILY

Selesai semua xtvt 2 minggu ni
tibalah masa untuk 
pulang ke rumah 
masing-masing
Family Mak Teh Noni
kena kembali semula ke Tawau
anak-anak dah mula nak bersekolah

Sabtu lepas depa bermalam la
di rumah kami
Penerbangan ke Tawau awal pagi Ahad
haruslah bertolak awal untuk check in 
barang-barang depa

Kebetulan Kedah pun 
dah bermula hari kerja
pada hari Ahad
Masuk kerja lewat skit
(dengan kebenaran tau)
hantar depa 1 family
p lapangan terbang

Kami bertolak dengan
2 buah kereta

sebelum bertolak


Mak Teh Family 


Lain kali  mai rumah kami 
lama-lama sikit  
Bolehlah Kak Una pekena nasi lemak Gurun 
banyak-banyak
Hari last baru dapat 
makan nasi lemak sedap ye
kesian Kak Una xpuas makan
hihihihi....


SELAMAT BERTUNANG PAK BUSU!


Semalam dah review Majlis Pertunangan Pak Uda
Hari ni kita review pula
majlis Pak Busu
Rombongan peminangan diadakan
pada 6 Jun 2015 hari Sabtu
di Tanjung Piandang

Rombongan kali ni FIL memang xdapat join
masa ni kesihatan FIL memang 
sangat x mengizinkan
Pergila MIL bersama anak-anak lelaki beliau
Family Pak Ngah E serta Family Mak Teh Noni
Rombongan kali ni diketuai oleh Abang E 

Kebetulan rumah mertua pun
tengah renovation 
kena ada orang tunggu
jadi aku & Kak Cik La
dok rumah ja la
tunggu rombongan balik

Alhamdulillah majlis berjalan dengan lancar
Jom kita review gambar-gambar hari kejadian 
Gigih amik gambar daripada hp mr. Hubby
Nak bagi adil punya pasal
kikiki.....

MIL sarungkan cincin

ciuman penuh kasih sayang nak terima menantu baru

hantaran
tema ungu tu daripada family kami




MIL bersama bakal besan




Sunday, June 14, 2015

PAK UDA DAH BERTUKAR STATUS!


Salam semua,

Hari ni nak update story sikit
tetiba ada sikit kerajinan
nak menulis arini

Alhamdulillah Hari Jumaat lepas
12 Jun 2015 
berlangsungnya majlis pertunangan 
adik bongsu kami Pak Uda (family mr Hubby)
baru perasan tarikh tunang kami sama
tahun la berbeza
kikiki....

Dan sebenarnya minggu lepas juga 
pada 6 Jun 2015 
berlangsungnya juga majlis pertunangan Pak Busu
yang ni kedua bongsu
Majlis Pak Busu xdapat nak review sangat 
sebab aku xhadir
kebetulan FIL pun xberapa nak sihat

Kenduri Pak Uda pun sebenarnya
FIL nak pergi
tapi dah dekat nak p sana
beliau xlarat
Kami pergi adik beradik ja la

Majlis depa berdua ni 
InsyaAllah akan dilangsungkan
Disember nanti

Jom tengok gambar-gambar majlis pertunangan adik bongsu kami ni :

MIL sarungkan cincin

Family Mak Teh Noni

My Family, my hero hilang ke mana dah, xmo bergambar

Pak Tam Family - tetiba Cik Ara dok menyelit

Mak Anjang Family




from us - simple hantaran 

dua family bakal bersatu - insyaAllah



Syarizal - Syahirah




Family Mak Ndak @ Kak Cik La

Wakil FIL - mr Hubby berbaju hitam berkopiah pelekat
2 kali dah jadi wakil untuk adik-adik
pandai dah orang tu

Tuesday, June 9, 2015

#THROWBACK :KID'Z PARADISE, THE MINES


Habis ja kursus Mr. Hubby
balik ke rumah mak aku
baru ja Abah buka pagar
anak-anak dok sambut
dengan macam-macam cerita
yang Cik Ika pun sama naik
xpernah-pernah nak dok dengan Abah
terus dia pun melekat
masing2 dok rindu sangat la tu kan

Mula-mula tengok muka Abah
Cik Ika terkejut terus menangis
Abah dah xberapa nak hensem
kulit sudah terbakar
Ye la dah p kursus
Jurulatih kawad
hari2 la bjemur kat padang kawad

Dengar anak-anak komplen
pasal kulit
Abah pun jadi down
siap bagitau dah pakai sunblock
kikiki
alahai abahnya pun
dah berjemur kat pantai
memang tanned la kulit


Malam tu Kak Ara
dok mengecek Abah
ajak p main permainan
macam kat Aeon Lumut aritu
Manalah nak cari kat sini anak ooiii...

Tapi anak punya pasal
rindu pun sama sebenarnya
Abah pun usaha la google
tempat permainan as requested by Kak Ara tu

Pagi tu  mr. Hubby siapkan
anak-anak
nak hantar barang-barang
kawan-kawan dia yang sama kursus aritu
mula-mula nak jumpa kat Putrajaya
last-last jumpa depan IOI Mall Puchong sahaja

Lepas tu
Abah dok tanya nak p mana
xdapat nak decide sebenarnya
Abah dok gerak la dulu
walaupun destinasi xtau lagi sebenarnya
tetiba aku dok teringat
IOI City Mall
menujulah kami ke sana
sat ja p sana
besaq sangat, xlarat nak pusing semua tempat

Budak-budak ni dok teringin lagi
nak p tempat permainan
Abah google lagi
dan terjumpa satu kat The Mines
terus la p destinasi kami tu
Happy sokmo anak-anak kan...
asyik tanya bila nak sampai...
















KURSUS BERTINGKET-TINGKET


Salam semua,

Dah lama sangat blog aku ni xbersiaran
Maklumlah tuan empunya sangat sibuk

Buat masa ini aku akan cerita-cerita yang lepas la
orang kata #throwback...

Bulan April yang lepas aku dapat panggilan p kursus
Beberapa hari kemudian pula
Mr. Hubby juga dapat panggilan kursus
Nasib baik kursus mr. hubby
bermula lepas kursus aku habis

Kursus kali ni
memang kena bawa anak-anak
Cik Ika masih menyusu
dan juga xmau kat orang lain
termasuk abahnya sendiri

Untuk pengetahuan korang,
Kursus aku diadakan di Lumut, Perak
kursus Mr. Hubby pula
diadakan di Port Dickson, Negeri Sembilan

Habis ja kursus aku
memang kena rushing
balik rumah mak aku
kat PJ sana
kursus mr. Hubby kat akademi
biasanya memang xboleh bawa masuk orang luar
Berjimba-jimba la kami semua
kat rumah atok di KL
sementara tunggu abah berkursus

Masa aku berkursus
Mr. hubby la yang layan anak-anak
bawa depa mandi kolam, makan-makan
bersama pembantu (anak menakan beliau sendiri)
sebab nak handle cik ika ni payah sikit
cik ara dengan zaim x ada masalah sangat
masa pun sangat pack sangat

aku dapat kuar jalan-jalan dengan depa pun
time petang hari ke3
tu pun minta pendekkan slot LDK
x join la dengan peserta lain
spend time dengan famili sahaja
sampaikan kakak ara
dok tanya
"Mama ikut kita x kuar ni?"
Seronok sangat bagitau Mama dia join sekali
bawa depa p AEON, main permainan
lepas tu sight-seeing kat Lumut
beli sikit buah tangan untuk kengkawan dan famili aku
xtvt terakhir harusla makan
malam tu aku ada kelas lagi

Meh aku kongsi sikit gambar-gambar time kursus



Bersama YM Tengku Muhammad, Ketua Bhg, KPSM dan pemceramah jemputan
Time ni aku dah otw balik PJ
takut xsempat nak kejar p tempat kursus mr. Hubby pula












Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...