NuffnangX

Search This Blog

Daisypath - Anniversary

~ Hey, It's Me! ~

My photo
Petaling Jaya/Gurun, Selangor/Kedah, Malaysia
seorang isteri kepada jejaka kacak (amboi, puji hubby sendiri la plak!), Mama kepada 3 orang anak, macam kembar dah depa bertiga....hihihi....love them so much!

~ My Lovely Friends ~

Friday, June 18, 2010

KERACUNAN MAKANAN



sadis gak cite ni....sbb jadi kat en tunang kelmarin.....pg2 mmg ak akn call en tunang bgnkn dia p keja....pg tu call dgr suara xsihat...ak dah risau. Ak tnya napa? en tunang kata sakit perut. xlarat nk p keja. Ak xbg p keja suruh rest n minum teh pekat. ak kat ofis ni dah rasa xsedap. tghari tu ak call lagi. Rupa-rupanya en tunang dah ada kat ofis. Ak geram gak la kata xsihat nk g keja gak. Suara en tunang masih lemah...dlm hati ni dah risau sgt. tp en tunang kata nk rehat kat surau. off call.

Ptg dah sampai umah ak try call xdpt...byk kali gak try...pn xdpt...ak fikir en tunang ad tugas kat luar. Tempat bertugas en tunang ni kkdg di luar kwsan liputan talian telefon. hati still risau sbb en tunang sgt xsihat. hantar mesej pn pending ja....smpai la pg esoknya still xdpt gak.sume pending ni...macam2 ak rasa. nk marah pn ada. en tunang ak ni kkdg xbgtau klu ada keje luar pn....risau jgn ckpla...seboleh2 nya xnk fikir negatif...takut sgt....nk menangis pn ak rasa.....

alih2 kul 2.41ptg ak dpt mesej drpd en tunang tulis dia pgsan time bertugas smlm...berderau darah ni. ak trus call en tunang. rupa2nya lepas pengsan tu kwn2 dia hantar g klinik. Doc kata keracunan makanan. En tunang pn di hantar blik ke kg nya sbb tmpat tugas tu dkt dgn kg en tunang. Lega ckit en tunang xde apa2...tp risau en tunang sgt lemah...en tunang kata kepala rasa berat sgt..ak suruh en tunang tido n rest ja...cian sayangku....tp kejap ja...mlm tu dah leh kuar tgk bola kat kedai...hhhmmmmm....



Monday, June 14, 2010

12 JUN 2010



Saat ini diriku dah pn bertukar status. Kini ak adalah seorang tunang kpd EN TUNANG...Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar. Simple but sgt meriah dgn family, sedara mara n jiran2 ku...siap psg 3 khemah tu. hehehe....Majlis ak ni start dr pg lagi. XTVT memasak yg telah bermula jam 0700 dan siap pada 1000. Dalam kul 1200 lak wat majlis tahlil n kenduri selamat. Dah settle time menunggu family en tunang ku...hehehe...Dorang smpai kira jam 1530. Bincang n saat jariku disarungkan cincin merisik n tunang saat tu la ak digelar tunangan orang. Perasan tu xusahla nk ckp. Mcm2 ada. Takut, gembira n mcm2 la...xtau nk ckpla....tambah berdebar nk siapkan utk majlis kawin lak...hhhmmmm....dah xlama pn....Ya Allah berila kami kekuatan. Berkatila hubungan kami ni...Doakan kami ye.....


      
saat cincin disarungkan ke jari manisku oleh mak en tunang....

inilah en tunangku....

dah selesai....alhamdulillah....

Saturday, June 5, 2010

KURSUS KENEGARAAN






our groups.....


arini nk cite kisah KURSUS KENEGARAAN yg ak g pada 27-31 Mei 2010 yang lalu. Kursus ni ak dapat kat KBN Kulim, Kedah. Bila dpt surat tu mcm2 ak fikir...cmne ak nk g sana...jauh tu...xpenah sampai pn kat sana...huhuhuhu...akhirnya tfikir kat cik abg. Aku bgtau pasal kursus ni...dia pn kata ok nk antar ak. Lagipun dari Alor Setar xdela jauh sangat dlm 1 jam je...hehehe...tp cik abg minta mai sehari awal..ak pn bertolak la 26hb tu ke Alor Setar...dlm kul 4 ptg ak sampai...then kitorg bertolak ke rumah family cik Abg di Kota Kuala Muda...sebab lg dekat dari sana...soknya tengahari kami betolak ke Kulim. Sampai sana dlm kul 2pm. Sampai je g daftar..isi borang pe yg patut. Lepas tu dapat tahu dok dorm mana & ambil alas tilam, selimut n sarung bantal...angkut brg masuk dorm...ptg tu mulala taklimat kursus kami. Kursus ni disertai seramai 89 org pada mulanya tapi disebabkan KBN Balik Pulau hanya ada 20 org yg hadir, kami pn bgabung...sumenya ada 112 org. rmai la gak kan...mcm2 xtvt la kami wat. Ada LDK, pembentangan Kertas Kerja, XTVT kecergasan & ada test tau...sumenya pasal negara kita sendiri...sume perbincangan berkenaan negara kita tercinta MALAYSIA...Lepas habis kursus ni terasa kita lebih kenal negara kita. Bertuahnya rasa dpt jadi wargnegara MALAYSIA...xmau lagi ada masalah dalaman kat negara kita ni...nk sumenya aman damai. Hidup bersama2 sebagai warganegara Malaysia yg berbilang kaum & saling hormat menghormati satu sama lain. X nk cite byk....tengokla gmbar2 kat sini ye.....




bebudak dorm D2

Inilah Barisan Kita - kumpulan 5

time kembara - ari last....

Setelah habis kembara...

sedihnya....sesi penamat sebelum pulang....

pemandangan dari atas...hehehehe....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...