NuffnangX

Search This Blog

Daisypath - Anniversary

~ Hey, It's Me! ~

My photo
Petaling Jaya/Gurun, Selangor/Kedah, Malaysia
seorang isteri kepada jejaka kacak (amboi, puji hubby sendiri la plak!), Mama kepada 3 orang anak, macam kembar dah depa bertiga....hihihi....love them so much!

~ My Lovely Friends ~

Friday, April 16, 2010

PENGISIAN HATI

Pg td baru je dengar ceramah. Kat ofis ak ni dlm sebulan pd hari jumaat akan diadakan ceramah.  Tajuk arini POST MORTEM GEJALA SOSIAL MASA KINI yg disampaikn oleh Dr. Azahar bin Yaakub Pensyarah Kanan UTM City Campus KL. Tajuk yg dihighligtkn ialah ZINA. Beliau bincangkan pasal punca hingga jln penyelesaian. Bila dah berlaku zina ni mesti berkaitan dgn kes buang bayi, gugurkn kandungan dll. X sanggup nk tgk keadaan bayi2 yg dibuang mcm sampah, dicampak dlm sungai. Tapi yg plg menyayat hati tgk video klip gugurkn kandungan. mmg sgt real.. korg pn ak rasa dah tgk video klip tu dlm FACEBOOK...satu persatu anggota bdn janin tu ditarik keluar. bayangkan diri kita ni dicincang mcm kita potong ayam tu...nauzubillah... napela dorg sanggup wat camtu  kat bayi2 yg xberdosa tu... bayi2 tu xbersalah pn.Mereka xminta pn dilahirkn dlm keadaan sebegitu rupa.. Tersentuh sgt perasaan ni tgk sume gmbar2 yg ditayangkan tadi.

Wednesday, April 7, 2010

CINTA

Kita semua sering mengatakan pasal CINTA. Apa tu cinta sebenarnya? nape ramai org yg menderita kerana cinta ni? Macam2 kita dengar pasal cinta kn. Bagi ak cinta ni perasaan kasih sayang yg memang wujud dalam hati setiap insan. Yang paling utama cinta kita kpd Allah yg mencipta kita kat dunia. Cinta kita kpd family, kekasih, sahabat dan sesiapa sahaja yg mencintai kita. Besar mkna cinta ni. Tapi sume org hanya mmeperkatakan pasal cinta sesama manusia. senang cite la cinta kpd couple, kekasih, honey & apalah2 panggilan kat org tsayang tu kn.

Ada yg menangis sbb cinta...ada gak yg ketawa sbb cinta..menangis tu sbb putus cinta la kn...kita sume penah dengar n penah mengalami sendiri pasal cinta ni kn. Happy sgt bila kgkwn kita bahagia di samping org yg disayang. Tapi bila kgkwn kita sedih sbb cinta kita pn akan rasa sedih. Yela, bertahun2 menyulam kasih akhirnya terlerai jua kn. Nape jadi mcm tu? Sume org mempunyai perasaan kasih sayang & cinta ni dlm diri msg2. Dalam masa kita bersama tu akan dtg pelbagai dugaan. Dugaan yg plg xdisukai bila munculnya org KETIGA dlm hubungan tu. Cmne org ketiga ni leh muncul? Bila kita berkawan tu kkdg ada yg salah faham dengan layanan kita tu. Padahal kita anggap sebagai kawan kn. Tapi tiba2 lak mereka ini anggap sebaliknya. Apa nk wat klu jd mcm ni? Kita kena berterus terang dlm hal begini. biarla kita jujur dgn hati kita. Jgn sampai kita melukakan hati kita sbb org len. Bila suma dah 'clear' persahabatan tu terjadi dgn ikhlas. Xdela nk pening2 kn. Penah dengar ungkapan ni "Sahabat boleh menjadi Kekasih, tapi Kekasih xsemestinya boleh mjadi Sahabat". Sesetengah org mmg boleh lakukan. Dah bpisah pn still leh bkawan seperti biasa. Bape ramai yg leh lakukan. Tambah lak melihat insan yg di syg tu bahagia bsama org len depan mata sendiri. Kuat sungguh org yg leh bertahan tu.

Tapi ada gak situasi yg mana dah couple tp tiba2 jmpa org len dia sndri lak tertarik hati dgn org len. Bahaya tu. Dah jadi cinta 3 segi plak kn. ada tu yg bersegi2 lak. Parah ni. Serba salah plak nk berterus terang dgn couple skrg. Yang baru ni lak xtau btul2 ke cinta atau hanya jadikn dia sebagai tempat mengadu masalah. complicated tol masalah cinta ni kan. Penah ke korg mengalami situasi ni? Dah jadi mcm tarik tali lak. Org kat sana xnk lepas, org kat sni xnk tinggalkan. Macam lagu Ukays lak "Di sana Menanti, Di sini Menunggu..." Kalau org lelaki myb la leh kawin 4. kawinla dua2 kn. itu pn klu dpt persetujuan. hehehe.... Habis klu jadi kat pmpuan. Cmne seh...

Sume yg terjadi kat hidup kita ni sudah ditentukan. kkdg Allah sengaja menguji hambanya supaya kita ni sentiasa mengingati Dia... Kita ni selalunya time susah bersungguh berdoa klu nk sesuatu tu. Tapi bila dah diberi kesenangan Allah pn kita lupa. Allah sentiasa menguji kita kerana menyayangi hamba-hambaNya. Kita sebagai hamba ni harusla bersyukur & redha dengan apa yg berlaku. Allah dah tetapkan jodoh kita. Allah jadikan perempuan dari tulang rusuk kiri seorang lelaki. Kita tinggal cari je jodoh kita tu. Dalam proses pencarian tu macam2 leh jadi. Kegagalan dlm bcinta, kehilangan org yg kita syg. Allah temukan kita dgn org yg bukan jodoh kita supaya kita dpt ambil pengalaman & pengajaran semasa kita bersama org tu. Pengalaman sentiasa  mendewasakan kita. Apabila dah bjumpa soulmate kita akn bahagia. Soulmate tu la pemilik rusuk kiri @ kekuatan rusuk kiri. Teruskan  pencarian jgn cepat putus asa! Chayok3x!!!!!


Kepada yg dah bjumpa tu tahniah & selamat berbahagia hingga ke akhir hayat. yg belum tu ak sentiasa mendoakan korg bjumpa soulmate korg. hehehe... Dan kepada yg bakal2 tu jgn lupa invite dtg walimah korg ek..

Monday, April 5, 2010

I'M YOURS

Well you done done me and you bet I felt it

I tried to be chill but you’re so hot that I melted

I fell right through the cracks

and now I’m trying to get back

Before the cool done run out

I’ll be giving it my bestest

Nothing’s going to stop me but divine intervention

I reckon it’s again my turn to win some or learn some



I won’t hesitate no more, no more

It cannot wait, I’m yours



Well open up your mind and see like me

Open up your plans and damn you’re free

Look into your heart and you’ll find love love love

Listen to the music of the moment maybe sing with me

A la peaceful melody

And It’s our God-forsaken right to be loved love loved love loved



So I won’t hesitate no more, no more

It cannot wait I’m sure

There’s no need to complicate

Our time is short

This is our fate, I’m yours



Scooch closer dear

and i will nibble your ear



I’ve been spending way too long checking my tongue in the mirror

And bending over backwards just to try to see it clearer

My breath fogged up the glass

And so I drew a new face and laughed

I guess what i be saying is there ain’t no better reason

To rid yourself of vanity and just go with the seasons

It’s what we aim to do

Our name is our virtue



I won’t hesitate no more, no more

It cannot wait I’m sure

There’s no need to complicate

Our time is short

this is our fate, I’m yours



Well no no, well open up your mind and see like me

Open up your plans and damn you’re free

Look into your heart and you’ll find love love love

Listen to the music of the moment come and dance with me

A lá one big family (2nd time: A lá happy family; 3rd time: A lá peaceful melody)

It’s your God-forsaken right to be loved love love love



I won’t hesitate no more, no more

It cannot wait, I’m sure

There’s no need to complicate

Our time is short

This is our fate, I’m yours



No please, don’t complicate

Our time is short

This is our fate, I’m yours



No please, don’t hesitate

no more, no more

It cannot wait

The sky is your’s!


ak suka sgt lagu ni....sempoi tapi padat dengan kasih sayang....rileks je dgr irama muziknya...
lagu ni sudah tentula ditujukan kepada cik abg ak....hehehe....

Sunday, April 4, 2010

INIKAH MIMPI

Kita selalu dgr org2 tua berkata kalau ank dara mimpi kn patuk ular mksudnya xlama lg ada org nk masuk meminang kan? tapi yg ak nk cite kat sni ialah mak ak yg dpt mimpi ular....pe mksud tu? xkn lak mak ak nk kawin lagi? oooo....melenting abah ak nnt...hahahaha.....tu yg peliknya ak xde lak mimpi sume tu...mak ak lak yg dpt...kelako sungguh ak rasa...mimpi tu dah lama...pg tadi mak ak baru cite...ak ni klu tido mmg jarang la nk bmimpi. mmg tido lena-selenanya. tp klu bnyi hp tu leh je ak bgn...hehehehe...bkn tu je...apa2 jnis bnyi la...mesti terjagala....xla tido mati smpai bnyi bom pn leh lena lagi kan....hahaha....

Apa sebenarnya mimpi ni? ada yg kata mimpi mainan tido, ada yg mimpi dpt alamat. mcm abah ak la ada cite nama ak dtgnya dari mimpi. dlm mimpi tu ada sorg tua yg bg nama ak ni NOR ZAIMAH yg bermaksud 'cahaya pemimpin'. klu tgk kat diri ak ni mmg adala ciri2 kepimpinan ni gak. time sek mmg aktif persatuan & kelab ni. asal ada je muka ak nek la nama ak jg AJK. ak selalu kn jadi SETIAUSAHA. smpai skrg ni la tugas ak kat ofis pn PEMBANTU KHAS hehehehe...

alhamdulillah sume tu rezeki dari ALLAH swt. amin.....

Saturday, April 3, 2010

BOLA YANG BULAT


malam ni nak cite pasal bola....hehehe
yela sekarang kan tengah berlangsung
Piala FA & EPL..
yang latest
 Piala FA Kedah vs Tganu :
 Kedah mendahului 2-0
pulun kedah pulun
dah menang pun.....

EPL : Chelsea vs MU....
penyokong the blues....
menang gak tau...


suka sangat dua pasukan ku menang....


keseronokan menonton bola
bila dapat tengok
aksi pemain menyumbatkan gol...
macam kepuasan kan....
tambah lak gol kemenangan....
suka sangat!

TAHNIAH KEDAH & CHELSEA!

MENGHITUNG HARI BAHAGIA KU....


20 November 2010


Daisypath Wedding tickers
x lama je lagi ni....hihihi


TENTANG DIRIKU

Aku seperti manusia yang lain punya impian, harapan dan ingin sume cita2 ku tercapai. Matlamat aku sekarang ialah nak menguruskan perkahwinan aku...agak pening gak nak handle sume ni...nasib bek ada sepupu2 ku yg membantu. Almaklumlah aku anak sulung, jadi first time la kenduri besar-besaran ni. Tambahan plak Cik Abang ak tu dok nun kat utara sana....kitorang ni PJJ (Percintaan Jarak Jauh)...eceh...nak kata perasaan rindu tu usah ckpla...ye...mmg rindu sgtla...tp sebab dah biasakan...dari zaman study dulu lagi kami dah cam gini...

Orang selalu tanya percaya ke Cik Abang dok jauh tu....aku hanya jawab insyaAllah klu dah jodoh x ke mana kan...kekadang tu kalah gak dengan perasaan ni...nak rasa g 'dating; hujung minggu sama2...time sedih je boleh terus jumpa...kebanyakan masa cakap dengan Cik Abang pun dalam telefon je...tu pun xleh lama...Cik Abang bukan keje dok ofis 8 jam je...kekadang 24 jam kena bertugas. Kenalah faham kan. Kekadang sakit hati pun ada....hehehe....tapi bila fikir blik x patut pun...yela..sume masa Cik Abang pun habis dengan keje....bukan g berfoya2 kn...sorry sayang kekadang tu terlalu ikut emosi ni....

Aku kenal dengan Cik Abang aku ni dalam keadaan x sengaja sebenarnya...masa tu nak masuk balik cuti sem...aku ni Xstudent POLISAS. Cik Abang aku pun sama. Tapi masa tu x kenal pun. Masa nak nek bas dari Pudu ke Kuantan la kami jumpa. Masa tu tunggu bas datang.Tiba2 Cik Abang ni tegur. Dia tegur pun dengan cara elok, aku pun jawab dengan elok la kan. Masa ni la baru tau kami ni menuju tempat yang sama. Cik Abang aku ni sebenarnya tengah tunggu kawan2 dia iaitu Apai & Pa...lepas sampai kat Kuantan sementara tunggu kengkawn aku, g la makan dengan dorang ni.  Persahabatan kami masih diteruskan selepas itu. Sebenarnya kami ni nak berkawan je...tp 1 ari Cik Abang meluahkan perasaan. Dia kata nak jadi lebih dari sorang kawan. Macam seronoknya je kan....hehehehe...bermula dari hari tu la sampai sekarang kami bersama. Sampai ke arini pun mcm2 dugaan yang datang. Alhamdulillah sume dapat diatasi. Aku harap kasih sayang & jodoh kitorang berpanjangn sampai bila2...amin.

  Inilah Cik Abang aku...hehehehe...
                    Daisypath Anniversary tickers

PERMULAAN

hai...selamat datang semua...ini kali pertama ak create blog...
hanya suka-suka nk meluahkn perasaan aku kat sni sambil tu bolehla kita berkongsi apa-apa sahaja..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...