NuffnangX

Search This Blog

Daisypath - Anniversary

~ Hey, It's Me! ~

My photo
Petaling Jaya/Gurun, Selangor/Kedah, Malaysia
seorang isteri kepada jejaka kacak (amboi, puji hubby sendiri la plak!), Mama kepada 3 orang anak, macam kembar dah depa bertiga....hihihi....love them so much!

~ My Lovely Friends ~

Saturday, June 5, 2010

KURSUS KENEGARAAN






our groups.....


arini nk cite kisah KURSUS KENEGARAAN yg ak g pada 27-31 Mei 2010 yang lalu. Kursus ni ak dapat kat KBN Kulim, Kedah. Bila dpt surat tu mcm2 ak fikir...cmne ak nk g sana...jauh tu...xpenah sampai pn kat sana...huhuhuhu...akhirnya tfikir kat cik abg. Aku bgtau pasal kursus ni...dia pn kata ok nk antar ak. Lagipun dari Alor Setar xdela jauh sangat dlm 1 jam je...hehehe...tp cik abg minta mai sehari awal..ak pn bertolak la 26hb tu ke Alor Setar...dlm kul 4 ptg ak sampai...then kitorg bertolak ke rumah family cik Abg di Kota Kuala Muda...sebab lg dekat dari sana...soknya tengahari kami betolak ke Kulim. Sampai sana dlm kul 2pm. Sampai je g daftar..isi borang pe yg patut. Lepas tu dapat tahu dok dorm mana & ambil alas tilam, selimut n sarung bantal...angkut brg masuk dorm...ptg tu mulala taklimat kursus kami. Kursus ni disertai seramai 89 org pada mulanya tapi disebabkan KBN Balik Pulau hanya ada 20 org yg hadir, kami pn bgabung...sumenya ada 112 org. rmai la gak kan...mcm2 xtvt la kami wat. Ada LDK, pembentangan Kertas Kerja, XTVT kecergasan & ada test tau...sumenya pasal negara kita sendiri...sume perbincangan berkenaan negara kita tercinta MALAYSIA...Lepas habis kursus ni terasa kita lebih kenal negara kita. Bertuahnya rasa dpt jadi wargnegara MALAYSIA...xmau lagi ada masalah dalaman kat negara kita ni...nk sumenya aman damai. Hidup bersama2 sebagai warganegara Malaysia yg berbilang kaum & saling hormat menghormati satu sama lain. X nk cite byk....tengokla gmbar2 kat sini ye.....




bebudak dorm D2

Inilah Barisan Kita - kumpulan 5

time kembara - ari last....

Setelah habis kembara...

sedihnya....sesi penamat sebelum pulang....

pemandangan dari atas...hehehehe....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...