NuffnangX

Search This Blog

Daisypath - Anniversary

~ Hey, It's Me! ~

My photo
Petaling Jaya/Gurun, Selangor/Kedah, Malaysia
seorang isteri kepada jejaka kacak (amboi, puji hubby sendiri la plak!), Mama kepada 3 orang anak, macam kembar dah depa bertiga....hihihi....love them so much!

~ My Lovely Friends ~

Wednesday, August 18, 2010

DUGAANKU

Memang dugaan la Ramadhan kali ni....hehehe....alkisahnya dari smlm lg....ak dgn kgkwn bercadang berbuka pose kat luar....destinasinya hanyalah kat MAKSU CORNER...kat TM je pn...tp memandangkan ari keja kena la rush kn....nk tunggu scan tgn (kat tmpat korg mesti panggil punchcard kn) pn punyala pjg bebenor nk smpai turn...ish3...sume pakat nk balik kn....lepas scan dah appear ready ak pn pe lg...memanjangkanlah langkahku untuk ke stesen bas kat seberang opis ak ni....tp sebelum tu dah mesej kat kwnku Ijan klu lmbat akn roger dia amik ak...hehehe....alhamdulillah bas arini sgtla awal...tp yg xbest jalan sgtlah jem....huhuhu....yg penting ak dpt duduk..yeah...sampai je kat stesen bas umah ak hujan plak....sebenarnya gerimis je....dengan tenang ak pn redah je la...ak mmg jenis xretila nk smpn payung lipat tu dlm beg...klu hujan pn mesti bw pyung besar tu....xpayahla risau klu angin bertiup kencang pyung ak tu jahanam...heheheh....semakin mghampiri rumahku hujan pn semakin la lebat....dalam hati berdoa ak smpai cpt kat umah...mmg langkah seribu la...kalau berlumba mesti ak menangla...hehehe...akhirnya ak sampai umah dengan basah kuyup....bgtau mak ak buka kat luar & terus bersiap sbb kul 1830 dah kena ada kat MAKSU CORNER....ak g tumpangla keta Ijan (kawanku dari zaman tabika KEMAS lg...hehehe....).sampai je tggu kgkwanku yg lain mbawa bekalan masing2...bila tgk juadah tu macam xpayah order dah kat MAKSU...layan je la juadah yg sgtla byk tu...kekeke....tp kami orderla gak...sbb xpayah risau tukang menghabis rmai...hahaha....kn membazir tu amalan syaitan...hihihi...lepas berbuka adalah discussion ckit utk wat MAJLIS BERBUKA PUASA yg rasmi ckit....tugas tu dah diberi kpd Ijan tuk settlekn....cayok3 Mama Ijan...hehehe...31hb Ogos nnt akan bertemu semua kwn2 sek ku itu...seronoknya!!!!.....lepas tu settle plak butir-butir peribadi utk REUNION KE3 kami di KK thn depan....hehhe...tu blum lak persidangan utk siapkn jersey futsal la....t-shirt reunion lg...mcm2 wo....balik umah je kepala ak dah wink wink (penin dah ni...kena hujan td kot). pe lg trus masuk tido....sgt lena smpaikn lupa nk bgun sahur & nasib baik xterlajak lewat utk bersiap ke ofis ku.....aduh, letihnya....

Lepas bersiap memulakan rutinku ke stesen bas....dari kejauhan ak dah nmpak ada bas dah berlalu pergi...hhhmmm....ak pn tggula bas lepas tu...tggu pnya tggu adalah bas dlm 0715...nekla dgn harapan smpatlah ak smpai ofisku...alih2 smpai kat depan balai polis TM, bas tu trus berhenti...pemandu bas kata bas rosak.....adeh.....dahla lewat ni....setelah berfikir sejenak & ditambah lak nk tggu bas len akan memakan masa & memerahkn punch ak (walaupn ak kn scan tgnku) ak pn menahan teksi....time tu dah kul 0730....redah je la kn....nasib bek ada jiran ak pn 1 jln dgn ofis ak...dia pn join ak sekali...lehla kgsi2 dgn ak....alhamdulillah ak sempatla smpai kat ofis tnpa memerahkan kedatangan ku arini....yeah....ak plak dok kat opis ni dgn kepalaku yg tgh wink wink.....huhuhu.....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...