NuffnangX

Search This Blog

Daisypath - Anniversary

~ Hey, It's Me! ~

My photo
Petaling Jaya/Gurun, Selangor/Kedah, Malaysia
seorang isteri kepada jejaka kacak (amboi, puji hubby sendiri la plak!), Mama kepada 3 orang anak, macam kembar dah depa bertiga....hihihi....love them so much!

~ My Lovely Friends ~

Saturday, September 4, 2010

IFTAR aka MERDEKA aka NAK RAYA......

Banyak tol aka kat tajuk entri aku ni kn....hehehe... Sebenarnya aku nk cite pasal Iftar geng-geng time sek aku dulu. Kami plan event ni sejak balik dari Pangkor hari tu lagi dan disebabkan kengkangan masa serta kesibukan kerjaya masing-masing berjaya jugalah kami adakan event ni. Tanggal 31 Ogos 2010 (bersamaan 21 Ramadhan 1431 Hijrah) bertempat di Hotel Peninsula Residence, Damansara, Kuala Lumpur terhasillah satu pertemuan secara empat mata bebudak Reunion86 - SMKTM 2003 dan SKTM 1998. Kami pergi pun konvoi ramai-ramai dalam 7 keta, seramai 27 orang kesemuanya. Ramaikan....mmg xdisangka-sangka berjaya juga mengumpulkan mereka semua. Kami berkumpul kat depan SKTM (sekolah rendah kami dulu)...banyaklah gmbar yang kami sempat snap. Tengok pagar sekolah tu terasa rindu lak zaman sek dulu. Sebelum bertolak operasi mengumpul duit bufet kami yang dihandle oleh Mama Ijan (mmg bab kutip untung kerja dia) hehehe.... Time kat pagar sek tu kami mmg menjadi perhatian manusia yang lalu lalang kat tepi jalan, maklumlah sume cantik & hensem belaka berpakaian tradisional Melayu. Sume berpakaian mengikut tema kami iaitu Kemerdekaan...mmg sgt ekslusif smpaikan ada yg memakai baju Jalur Gemilang sempena Hari Kemerdekaan kita yg ke 53. Masing-masing pasang bodyla....hehehe. Tepat jam 1830 kami bertolak ke hotel. Jejak je kaki bermula aksi-aksi pose. Kebetulan time tu mmg group kami je yg ramai kat sana...tempat ni dah jadi kami yg punya...hahahha....Lepas je azan kami berbuka sambil pose la kn...tu mmg faveret sume orang. Mana-mana program pn asal ada je kamera yg menghala ke muka automatik ada je pose yg menarik oleh tuan pnya badan...kekeke...nak berterima kasih kepada sume photographer kita terutamanya Amir, Imran, Yaya, Aini, Jay Jay, Wirda dan yg lain-lain...korang mmg best. xjemu2 merakam wajah-wajah fotogenik kami kan....hehehe....Lepas je sume selesai XTVT seterusnya bertolak balik la. Tapi aku, Ijan, Cik Tip & Tasha (kami 1 keta) kena bertolak ke Bangi menghantar tuan puteri Cik Jue pulang ke istananya....hehehe...dahla Cik Jue bawa kami ikut jalan lama....mmg sgt gelap... masing-masing dah kecut perut sebenarnya. Tapi gelak ketawa tetap adala kan...mana leh tinggal...tambah lak time nak masuk kwsan perumahan, Cik Jue leh plak bgtau sebelah kami ni kwsan perkuburan...biasalah Cik Jue dgn ayat penyatanya..mmg selamba la dia....lepas Cik Jue selamat smpai kami lak meneruskan perjalanan tapi kali ni ikut highway la...hehehe...dah masing-masing kecut perut tapi leh lak start cite2 misteri ni....mmg gila-gila la dorang ni...hahaha....leh bikin pecah perut la kgkwn aku ni...hahahahaaha....Itulah cite aku kali ni...korang tgkla gmbar-ganbar kat bawah ni ye...hehehe....


nilah bufet kami....

hotel santapan kami....

pose dulu....

depan pagar sek kami....


wajah2 ceria...

muka2 kekenyangan....


the girlz....

sukanya....

wah....ramainya....

kat lobi hotel...

aksi spontan....

iftar aka merdeka aka nk raya...



Dikesempatan ni juga nk ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR & BATIN. Mohon ampun dan maaf sekiranya sepanjang menulis entri ni ada yg menyinggung perasaan atau terkasar bahasa. Berhati- hati di jalan raya dalam keghairahan kita sume nk balik beraya ni pastikan rumah kita dalam keadaan yang selamat dan kenderaan telah diservis. Selamat pulang ke kampung halaman.....jangan lupa laporkan kepada balai polis berdekatan atau RAKANCOP.....





No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...