NuffnangX

Search This Blog

Daisypath - Anniversary

~ Hey, It's Me! ~

My photo
Petaling Jaya/Gurun, Selangor/Kedah, Malaysia
seorang isteri kepada jejaka kacak (amboi, puji hubby sendiri la plak!), Mama kepada 3 orang anak, macam kembar dah depa bertiga....hihihi....love them so much!

~ My Lovely Friends ~

Saturday, September 25, 2010

JALAN-JALAN CARI MAKAN

Sebenarnya dah lama gak plan utk mkn bersama-sama kengkawan ni..sejak majlis berbuka puasa hari itu lagi.  Bermulanya apabila aku & kengkawan menghantar Cik Jue balik ke Bangi.  Sepanjang perjalanan tu banyaklah yang kami dok sembangkan. Macam-macam topik sampailah terkeluar tempat makan yang best. Cerita Cik Jue tu disokong kuat oleh Cik Tip. Apa lagi aku dengan Ijan pun teringin sangatlah nk mencuba nasi Pak Arab ni kan.   Nama restoran ni ialah Saba Restaurant....menghidangkan semua jenis masakan Arab. Semalam kami cuba Chicken Roasted, Kebab dan Puding. Perubahan pasa selera kami nilah. Selalu kita makan yang agak berempah, penuh dengan kuah. Masakan Arab ni lak agak kering. Xde kuah, rempah yg digunakan pn xdelah terasa kuat sgt. Sesuailah untuk orang2 yg menjaga kesihatan tetapi masih mengekalkan rasa sedap tu. Masing-masing menjilat jarilah semalam. Licin......hehehe...tambah lak ada orang belanja.... Korang leh lah cuba lak masakan kat sana. Sesekali kita ubah selera kn. Malaysia penuh dengan makanan yang sedap-sedap. Boleh kata nak makan makanan dari negara mana pn xpayah susah-susah nk p tempah tiket flight la. Cari jela kat sini. Rajin dengan x rajin je la nk mencari. Korang leh la tgk gambar-gambar kat bawah ni ye....








No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...