NuffnangX

Search This Blog

Daisypath - Anniversary

~ Hey, It's Me! ~

My photo
Petaling Jaya/Gurun, Selangor/Kedah, Malaysia
seorang isteri kepada jejaka kacak (amboi, puji hubby sendiri la plak!), Mama kepada 3 orang anak, macam kembar dah depa bertiga....hihihi....love them so much!

~ My Lovely Friends ~

Monday, November 1, 2010

BERJIMBA-JIMBA LAGI!!!!!!

Ni kisah aku jalan-jalan cari makan dengan kengkawan sek aku. Kali ni kitorang g makan kat sebelah Restoran Saba iaitu Restoran Ariana. Kitorang ni selagi ada kedai baru je mesti nak try. Nasib baik sebelah Ariana tu Secret Recipe, kalau x mesti hujung bulan depan pun kitorang bertapa kat CBD Perdana, Cyberjaya. Gila makan tol la kitorang ni...hahahaha. Macam biasa lepas habis keje ari jumaat tu kami pun bertolak la. Kali ni kami g 2 keta. Yaya, Surati & Tasha join sekali. Tapi Cik jue plak xdpt ikut. Sayang sekali dah la ni last aku leh bjimba-jimba sebagai orang bujang...hehehe...kacau tol la Cik Jue ni. Kami sampai kat restoran kira-kira jam 8 lebih. Almaklumlah kesesakan lalu lintas kat LDP tu, memang menguji kesabaran sungguh. Nasib bek Ijan kuat semangat...hehehe..Sampai je kat restoran dapat menu terus je order la kan. Masing-masing dah kebuluran. Kami order Mix Pizza, Pepperoni Pizza, Chicken Grill (masing-masing kena tipu, rupa-rupanya ni burger yang isinya adalah chicken grill...hehehe) Fish O Fillet, French Salad & macam biasala kalau masakan arab ni xsah kalau xde air Babrican. Aritu ada perasa Rasberry & Strawberry je...huhuhu... layan je la.... Tengah sedap-sedap makan sos cili kami habis la plak (memang dorang bagi yang dah nk habis pn..huhuhu) Bila minta lagi kata dah habis. Xpuas hati btul la. Kitorang mintak at orang lain plak. Pun kata dah habis. Agaknya dah banyak kali kami minta dorang pn beli lah 1 botol untuk kami....hehehe... teruk betul servis dia la.... Kitorang sume sependapat nila la kali terakhir kami makan kat sana. Tula gatal sangat nak rasa pizza arab....hahaha....

Lepas selesai kat restoran kitorang pun g ronda-ronda kat Putrajaya. Alang-alang dah dekat tu kan. Kitorang pun jarang-jarang gak nk sampai. Kitorang bergambar kat Dataran Putrajaya berlatarbelakang bangunan Jabatan Perdana Menteri & Masjid Putra. Lepas puas bergambar kat situ kitorang bergerak ke Jambatan Wawasan plak. Sampai sana dah ramai la yang sedang bergambar terutamanya jurugambar-jurugambar profesional. Kitorang pun xmelepaskan peluang merakamkan saat indah kat sana. Korang layan je la pose-pose menarik kitorang ye....hehehe....



Air Babrican





Mix Pizza

Fillet O Fish

Pepperoni Pizza

Chicken Grill
depan Masjid Putra





Sue- Tasha - Yaya - Ijan - Tip - Zai


JPM

lentok-lentok gitu.....hehehe

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...