NuffnangX

Search This Blog

Daisypath - Anniversary

~ Hey, It's Me! ~

My photo
Petaling Jaya/Gurun, Selangor/Kedah, Malaysia
seorang isteri kepada jejaka kacak (amboi, puji hubby sendiri la plak!), Mama kepada 3 orang anak, macam kembar dah depa bertiga....hihihi....love them so much!

~ My Lovely Friends ~

Wednesday, May 25, 2011

SUDAH TENGOK NURKASIH THE MOVIE!

Terima kasih buat hubby sebab x pernah lupa keinginan aku untuk menonton cerita ini. Sejak filem ni release lagi aku dah sibuk-sibuk beritahu hubby nak sangat tengok cerita ni. Akhirnya, malam semalam dah tercapai.

Sebenarnya aku rancang nak pergi tengok hari Jumaat, tapi disebabkan ada masalah teknikal dengan broadband aku terpaksalah tangguhkan. Aku xdapat nak booking tiket wayang. Masa ni kan baru je release, confirmlah berpusu-pusu yang nak pergi tengok juga.  Bila nak pergi esoknya pula, hubby ada kerja. Bertangguhlah lagi....hehehe....

Semalam balik dari kerja hubby ajak g tengok. Hepi la aku kan. Macam tau-tau ja hasrat hati isterinya ni. Hubby bawa aku ke AS Mall. Menonton di Big Cinema. Macam biasalah hubby akan beli pop corn dan air. Kali ni beli air mineral je. Hubby xbagi minum ais. Aku x sihat lagi. Sementara nak tunggu masa tu, hubby pergi main games dulu. Tiket kami jam 9.45 malam.

Masuk je dalam pangungg, dah ramai duduk dalam tu. Seat memang sangat-sangatlah penuh. Ramai yang ternanti-nantikan filem ni kan. Hubby aku pun nak tengok gak cerita ni. Bila dah mula semua fokus pada filem ni. Memang sangat indah scene filem ni. Cerita pun ok. Filem ni merupakan flashback kisah hidup Nur Amina, Adam dan semua watak-watak yang terlibat. Kisah pengorbanan antara suami isteri. Memang sangat menyentuh hati. Hargailah insan-insan yang kita sayang. Nak tau lebih lanjut korang kena tontonlah filem ni.

Lepas habis wayang kami pun bertolak pulang. Dalam perjalanan tu, hubby bersuara. Tanya aku lapar ke x? Aku pun jawab laparlah gak. Padahal hubby aku ni yang lapar. Konon-konon nak cover la tu..hahaha.... Singgah jap kat kedai makan. Aku makan Keoy Teow Kerang dan Limau Ais, hubby pula makan 10 cucuk sate & Teh Tarik.

Tiba-tiba hubby aku mengadu mulut sakit. Rupanya kena ulser. Patutlah minum air panas....hehehe... Mungkin perubahan cuaca kat sini. Kejap hujan, kejap panas. Memang ramai yang xsihat ni. Sabarlah,sayang.... Nanti ok la balik tu. Jaga kesihatan tu tau.... Love you so much!


3 comments:

liyana said...

nk tgk jgk cite ni, tp entah bile. huhu

bestnye tgk wayang dgn hubby, hikhik

Nadzshirah Nadzlan said...

erm..da lme xgi nengok wyg ngn kekanda suamy..

windu the moment..

Zuwairi Aiman said...

Salam kunjungan.. blog menarik.. senang2 singgah la ke blog saya ;)

http://www.zuwairiaiman.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...