NuffnangX

Search This Blog

~ Hey, It's Me! ~

My photo
Petaling Jaya/Gurun, Selangor/Kedah, Malaysia
seorang isteri kepada jejaka kacak (amboi, puji hubby sendiri la plak!), Mama kepada 3 orang anak, macam kembar dah depa bertiga....hihihi....love them so much!

~ My Lovely Friends ~

Sunday, July 3, 2011

LANGKAWI PERMATA KEDAH

Semalam aku & famili hubby iaitu Mak Abah, famili Kak Da & famili Kak Cik menuju ke Langkawi. Pada mulanya Aku & hubby amik Mak Abah dari SP menuju ke AS sebab Abah kena hadir majlis reunion di Hotel Regency. Majlis itu sebenarnya dari 1-3 Julai. Tapi Abah xnak tidur di hotel, jadi Abah jumpa kengkawan lamanya masa hari Jumaat sahaja.

Malam tu Abah dengan mak tidur kat rumah kami. Abah yang rancang kami pergi ke Langkawi. Boleh jumpa adik Jai di kem PLKN di sana. Kami semua berkumpul di rumah aku kecuali Kak Cik. Kami berjumpa di jeti Kuala Perlis.

Sampai di Langkawi, hanya dapat sewa 2 buah kereta. Hajat nak bawa van x kesampaian. Semua dah 'fully booked'....hehehe.... Kami kan rancang 'last minute', terima je la apa yang ada.

Kami makan tegah hari bersama adik Jai di kem PLKN. Nasi memang dah bawa dari rumah. Kami beli lauk & pinggan mangkuk polisterin kat kedai sahaja. Berselera semua makan. Maklumlah semua dah kelaparan.

Kira-kira 2.30 petang kami keluar dari kem. Kami menuju ke Pekan Kuah. Syurga membeli belah di Langkawi. Tak banyak sangat yang Mak & kakak-kakak ipar aku beli. Beli mana yang harga barang lagi murah kat sini sahaja.

Kemudian hubby bawa kami ke Tanjung Rhu. Memang sangat cantik pemadangan di sini. Lagipun x ramai orang yang datang sini. Tempat ni agak pedalaman. Resort pun agak ekslusif. Ramai pelancong luar yang datang di sini. Hubby aku sajalah tanya pakej honeymoon. Nak tergelak dia dengar harga...hahaha.... Sudah pasti la mahal....hehehe...Sampai kat pantai kami melepak sambil menjamu mata....hehehe...

Lepas tu bersiap-siap bertolak pulang la. Feri balik jam 7.00 petang. Lepas tu kami semua menjamu selera di restoran nasi kandar di Changlun. Kami berpecah la sebab masing-masing ada destinasi berbeza. Kak Cik balik UUM, Kak Da balik Penang, Mak Abah tumpang Kak Da balik sampai di Kota Abg Mi akan bawa balik KKM dan kami berdua balik AS.

 Inilah kisah ronda-ronda Langkawi dalam masa 1 hari......kekeke...

-->

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...