NuffnangX

Search This Blog

Daisypath - Anniversary

~ Hey, It's Me! ~

My photo
Petaling Jaya/Gurun, Selangor/Kedah, Malaysia
seorang isteri kepada jejaka kacak (amboi, puji hubby sendiri la plak!), Mama kepada 3 orang anak, macam kembar dah depa bertiga....hihihi....love them so much!

~ My Lovely Friends ~

Wednesday, February 9, 2011

IKAN KE BERUDU NI?.... BIKIN WA CONFIUS LA....

Semalam aku kuar dengan Ijan. Teman g amik barang kat Jalan TAR. Ijan ni boleh kata businesswoman la. Macam-macam la dia jual. Sebenarnya plan awal nak g makan Nasi Lemak Kg Baru dengan Tip, Tasya & Wirda. Tapi dorang semua ada hal. Plan kami tu postpone pada hari Khamis ni.



Aku dengan Ijan dah berkawan sejak dari sekolah Tabika KEMAS lagi. Lama kan persahabatan kami tu.
Bila teringat balik kisah-kisah kenakalan kami tu. Rasa nak pecah perut tau. Kami ni nama je perempuan tapi permainan kami macam budak lelaki. Masa sek tabika dulu kami selalu balik bertiga. Aku, Ijan dan seorang lagi Mazian (pangkat anak buah aku ni).

Asal balik je sek mesti singgah kedai beli Choki. Tu memang favourite kami bertigalah. Lagi 1 permainan yang paling xboleh lupa ialah main ikan kecik. Sebenarnya kitorang ni g main dengan berudu. Balik je mesti singgah longkang ni. Time tu air longkang tu memang sangatlah jernih. Masa tu kan umur kitorang baru 6 tahun. Nampak berudu macam ikan je kan.

berudu yang kitorang ingat anak ikan tu....

metamorfosis seekor katak

nasib cepat sedar kalau x ko yang jadi best friend kami bertiga....hahaha....
Satu hari kitorang bercadang nak bawa balik ikan tu. Siap bawa penapis lagi. Tapi xingatlah mak sapa yang punya. Yang aku ingat Ijan bawa balik ke rumah dia. Pe lagi mak dia pun mengamukla. G bawa balik berudu tu pe hal. Kitorang ingat tu ikan laga. Sekali berudu la plak....hahahaha...

Kalau ingat cerita zaman tu aku dengan Ijan mesti terbahak-bahak gelak balik. Sekarang pun kitorang dah ada komitmen masing-masing. Aku dah jadi wife orang. Ijan akan menyusul menjadi tunangan orang lepas ni. Mazian plak dah jadi tunangan orang pun. Sampai sekarang persahabatan aku dengan Ijan masih kukuh lagi. InsyaAllah....


2 comments:

ChAzStYlo said...

hehehe...nice story

Jom Join Says.My untuk tutorial gambar sila add Facebook aku

bojie_boboy86 said...

tapi tgk katak sekarang sgtla geli....hehehe....cmne la time kecik2 tu leh suka lak...ish3x...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...