NuffnangX

Search This Blog

Daisypath - Anniversary

~ Hey, It's Me! ~

My photo
Petaling Jaya/Gurun, Selangor/Kedah, Malaysia
seorang isteri kepada jejaka kacak (amboi, puji hubby sendiri la plak!), Mama kepada 3 orang anak, macam kembar dah depa bertiga....hihihi....love them so much!

~ My Lovely Friends ~

Wednesday, February 23, 2011

NUKILAN KONTROVERSI......

"Kenapa nak pandang ke belakang semula kalau dah dapat kebahagiaan di depan mata......bersyukurlah apa yang dikurniakan....setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya.....hargai cinta dan kasih sayang orang disekeliling kita.....xperlu menyimpan dendam kesumat yang tiada pengakhirannya......."
-------------------------------------------------------

Inilah statement aku yang aku letak kat wall FB aku. Pe pandangan korang dengan nukilan aku ni?

Sampai saat ni ia menjadi tanda tanya kepada semua ahli keluarga belah hubby aku. Dorang ingat aku ada masalah dengan hubby. Tidak sama sekali....!!! hehehe.... Abang-abang dan kakak-kakak ku sekalian ni semua adalah salah faham. Hubungan kami berdua sentiasa baik & sedang dalam mood honeymoon lagi. Xde pe yang merubah kasih sayang kami berdua. I love him very much......!!!!!

Aku mengaku masa terhasilnya nukilan ni ada perasaan marah yang terlibat. Marahkan seseorang (x perlu la korang tau sape gerangannnya...) yang aku rasa agak menggugat perasaaan aku. Aku xtau cara apa lagi nak meluahkan perasaan aku melainkan penulisan. Aku pun x nak mengganggu kerja hubby aku yang agak sibuk masa tu. Lagipun perkara kecil je. Sendiri boleh handle la...

Lepas je terpatri kat wall aku, terasa kelegaan yang amat sangat sebenarnya. Macam hilanglah beban amarah aku tu. Macam dah selesailah masalah. Kuasa penulisan tu. Korang penah terasa macam ni ke?

Tapi kan dalam marah-marah tu boleh lak keluar idea nak tulis macam ni kan? Penulisan ni memerlukan emosi. Semasa menulis kata-kata tu akan terpapar emosi kita time tu. Berhati-hatilah dalam menulis ye. Jangan sampai kita salah guna pulak medium penulisan ni. Selamat menulis semua.... X nak gaduh-gaduh nak semua orang merasai kegembiraan & kebahagiaan sahaja.


Ni dulu punya cite....

sekarang....hehehe...


3 comments:

MIZZ SUE said...

la..yeke..ramai salah paham yer..kena explain betul2 la kan..
selamat berhoneymoon lg..yer

Edy Zaidi said...

bahaya gak penulisan yang buat org tertanya2..

bojie_boboy86 said...

tula pasal....nasib baik hubby tolong explain kan...hehehe....nasib baik dpt hubby yg memahami....kena lebih berhati2 la lepas ni....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...